Katasztrófavédelem: Szombathelyi nyugdíjas tűzoltók találkoztak ismét

0
88

A körmendi nyugdíjas találkozót követően a szombathelyi nyugállományú kollégák is találkoztak az ELTE Savaria Egyetemi Központ éttermében november 29-én.

Harminckét nyugdíjas vett részt azon a találkozón, amelyet pénteken tartott a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség. Az egykori tűzoltókat Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Lakatár Gábor tű. alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és Göncz Szabolcs tű. alezredes, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka köszöntötte.

Az egykori lánglovagok az egyetem udvarán megtekinthették a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2019. évben kapott vadonatúj vízszállító járművét és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság KIBE (Kritikus Infrastruktúra-védelmi Bevetési Egység) járművét is. A bevetés irányító gépjárművet Lakatár Gábor, a tűzoltók oltási munkáját támogató vízszállító gépjárművet Göncz Szabolcs mutatta be a nyugdíjasoknak. A találkozón Dr. Bognár Balázs számolt be az elmúlt év kiemelt feladatairól, káreseményeiről, a jelenleg zajló szombathelyi tűzoltó laktanya szertárának felújítási munkálatairól és a jövő évi feladatokról. A találkozó további részében a nyugdíjasok egy vacsora mellett emlékeztek a szolgálati évekre, a közösen együtt töltött időkre és idézték fel a nagyobb káreseményeknél végzett tűzoltói beavatkozásaikat.

Fotó:Egyed László tű. alezredes, Vas MKIHírforrás: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság